Liczba osób | Cena |
---|---|
41-50 os. | od 110 zł |
31-40 os. | od 120 zł |
21-30 os. | od 130 zł |
Każdy z nas choć raz w życiu jadł chleb, ale czy każdy zna metody jego produkcji? Dzięki wycieczce do Muzeum Chleba w Radzionkowie uczniowie dowiedzą się, jak kiedyś wypiekano chleb i dlaczego od tylu pokoleń jest on stałym pokarmem większości ludzi na całym świecie. Zwiedzaniu muzeum towarzyszy oglądanie urządzeń i narzędzi używanych przez wcześniejsze pokolenia, a zwieńczeniem wycieczki są warsztaty z własnoręcznego wypiekania chleba.
Liczba osób | Cena |
---|---|
41-50 os. | od 110 zł |
31-40 os. | od 120 zł |
21-30 os. | od 130 zł |
edukacja historyczna, zapoznanie się z tradycją wypiekania chleba, umiejętność wyjaśniania i znaczenia wybranych zwyczajów i tradycji polskich